Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ




29-3-2016
με διαδικασίες fast track το συνέδριο
Στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2016 αποφασίσθηκε από την πλειοψηφία των μελών του, η σύγκληση του συνεδρίου να πραγματοποιηθεί εντός του Μαΐου και δεν υπερψηφίσθηκε η  πρότασή μας περί εφαρμογής του άρθρου 22 του καταστατικού που ορίζει ότι «η σύγκληση γίνεται με έγγραφη πρόσκληση του Γ.Σ. … και κοινοποιείται στους Συλλόγους – μέλη σε τρεις μήνες τουλάχιστον πριν.».
Η θέση  μας για τήρηση των καταστατικών διαδικασιών σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί τυπολατρία, η τήρηση όμως αυτών στις κορυφαίες δημοκρατικές διαδικασίες πρέπει να αποτελεί το αυτονόητο και όχι αποτέλεσμα εκλογικής διαδικασίας - διαπραγμάτευσης.
Εξάλλου εκτός των ενστάσεων που ως παράταξη έχουμε ήδη διατυπώσει δημόσια και αφορούν τη λειτουργία της Ομοσπονδίας, η σύντμηση των προθεσμιών σε συνδυασμό με την οργανωτική ετοιμότητα της Ομοσπονδίας  εύλογα μας δημιουργεί τον προβληματισμό εάν η Ομοσπονδία κατορθώσει να υλοποιήσει το συνέδριό της στις ημερομηνίες που αποφάσισε η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου, για καθαρά τεχνικούς λόγους (καταγραφή στοιχείων συνέδρων, οικονομική τακτοποίηση συλλόγων μελών, καθορισμός χώρου υλοποίησης συνεδρίου, φιλοξενία συνέδρων). Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και σήμερα δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη έγγραφη πρόσκληση του Γ.Σ. προς τους συλλόγους.
Αντιλαμβανόμενοι τη θέση ευθύνης που μας αναλογεί και όπως αυτή έχει προσδιορισθεί από τους συναδέλφους, δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα πυρπολήσουν την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία της Ομοσπονδίας και μέσα από αυτό το πρίσμα καλούμε το σύνολο των πρωτοβάθμιων συλλόγων μελών να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες που να διασφαλίσουν ένα μαζικό συνέδριο από το οποίο θα ενδυναμωθεί το συνδικαλιστικό κίνημα προς όφελος των εργαζομένων που εξακολουθούν και δέχονται τις πιο βάρβαρες μνημονιακές, αντιλαϊκές πολιτικές.   
Σε κάθε περίπτωση όμως, ο πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου εξακολουθεί να είναι υπόλογος για τη μη έγκαιρη άσκηση των καταστατικών του αρμοδιοτήτων που οδήγησαν τόσο στην αναβολή του συνεδρίου, όσο και στην fast track σύγκλησή του  με ότι αυτό συνεπάγεται για την νομιμοποίηση της Ομοσπονδίας, ανεξαρτήτως εάν έγινε η απόπειρα απενοχοποίησης του από την πλειοψηφία των μελών του Γενικού Συμβουλίου.
-----------------------------------

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναρωτιέμαι όταν τέτοιες αποφάσεις αποφασίζονται κατά πλειοψηφία, με δημοκρατικές διαδικασίες που όλοι συμφωνούν, εκτός αιθούσης πως γίνεται να καταγγέλονται ο πρόεδρος του Γεν. Συμβουλίου ο οποίος λέει: μένει "έκθετος".
    Τι έκανε...Πραξικόπημα; Η απόφαση δεν πάρθηκε κατά πλειοψηφία; Τότε ποιο είναι το πρόβλημα; Μάλλον είναι αμάρτημα να είναι κάποιος πρόεδρος του Δ.Σ η του Γ.Σ της ΟΣΥΑΠΕ.Άλλη εξήγηση δεν έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή