Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Χαμένοι μονάχα οι αγώνες που δεν δίνονται



Οι πολύμηνες παλινδρομήσεις της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο θέμα της αποζημίωσης των εξεταστών υποψηφίων οδηγών, προσωρινά έλαβαν τέλος, αφού υποχρεώθηκαν υπό την πίεση του αγώνα των συναδέλφων εξεταστών της περιφέρειας, να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση που λύνει κατά ένα μέρος και προσωρινά για ένα χρόνο το πρόβλημα που δημιούργησαν οι πολιτικές της.
Παρόλο που δεν ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους τα αιτήματα των εργαζομένων αφού εξαιρούνται οι συνάδελφοι που ασκούσαν βοηθητικό έργο από την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης και γίνεται εύκολα αντιληπτό  ότι σε ένα χρόνο θα αντιμετωπίζουμε τα ίδια ακριβώς προβλήματα, αποδεικνύεται ότι ακόμα και στην εποχή της εφαρμογής των πιο βάρβαρων πολιτικών, χαμένοι αγώνες είναι μονάχα αυτοί που δεν δίνονται.
Η επιλογή των κινητοποιήσεων και της οργάνωσης αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που με ιδιοτέλεια, μυστικισμούς, τακτικισμούς, συνεννοήσεις με κυβερνητικά στελέχη, προέβαλαν προσκόμματα στη δημιουργία ενός συντεταγμένου και καθολικού αγώνα των εργαζομένων.
Αρνητικά αξιολογείται και ο ρόλος των περιφερειακών αρχών απέναντι στις πολιτικές διάλυσης της αυτοδιοίκησης, που με αμφιβόλου νομιμότητας αποφάσεις στοιχήθηκαν μαζί με την Κυβέρνηση απέναντι στα συμφέροντα των υπαλλήλων τους και στην στοιχειώδη ορθή λειτουργία των υπηρεσιών τους εφαρμόζοντας απεργοσπαστικές τακτικές. Για μια ακόμα φορά έμειναν πιστοί στο δόγμα της άκριτης αποδοχής των μεταφερόμενων αρμοδιοτήτων από την κεντρική κυβέρνηση στις περιφέρειες χωρίς την ταυτόχρονη μεταφορά πόρων και προσωπικού.
Συνεχίζουμε και απαιτούμε από την κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση που θα ρυθμίζει και την αποζημίωση όσων συναδέλφων ασχολούνται με το βοηθητικό έργο και την καλούμε να σταματήσει τους πειραματισμούς  που οδηγούν στην διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα δομών και υπηρεσιών και κοινωνικές - επαγγελματικές ομάδες στα όρια τους.
-----------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου