Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΙΚΥΚΛΟΥ



Ως ΠΡΩΤ.Α.ΣΥ., θεωρούμε την αλληλέγγυα δράση των εργαζόμενων όχι μόνο στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, ως αυτονόητη υποχρέωση κάθε ταξικά αγωνιζόμενου ανθρώπου, κάθε ανθρώπου που μάχεται αδιαμεσολάβητα και χωρίς εξαρτήσεις για το δίκιο. Στο πλαίσιο αυτό, υποβάλαμε έγκαιρα πρόταση σε όλες τις παρατάξεις του ΔΣ του Συλλόγου, για την έκδοση ψηφίσματος στήριξης του αγώνα για τα εργασιακά δικαιώματα των οδηγών δίκυκλων. Καθώς καμία παράταξη, δυστυχώς, δεν μας απάντησε, δημοσιεύουμε μόνοι μας, ως ΠΡΩΤ.Α.ΣΥ., το εν λόγω ψήφισμα, εκφράζοντας έτσι στοιχειωδώς την αλληλεγγύη μας και θέλοντας να κάνουμε γνωστή και σεβαστή την προσπάθεια των οδηγών δίκυκλου, συναδέλφων μας στον ιδιωτικό τομέα, ανθρώπων του μεροκάματου όπως όλοι μας.
prwtasy_pa@yahoo.com

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΔΙΚΥΚΛΟΥ

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στον αγώνα όλων των εργαζόμενων οδηγών δίκυκλου (κούριερ, ντελίβερυ και εξωτερικών) και συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους για:
·               Παροχή πλήρους εξοπλισμού Ατομικής Προστασίας
·               Παροχή Εταιρικού δίκυκλου
·               Ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
·               Ενιαία ειδικότητα και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Διακρίνουμε πόσο τα αιτήματά τους μοιάζουν με τα δικά μας όταν διεκδικούμε Μέσα Ατομικής Προστασίας, υπηρεσιακά αυτοκίνητα για να κάνουμε τη δουλειά μας, ανθυγιεινό επίδομα για τους συναδέλφους ειδικοτήτων που ενέχουν επικινδυνότητα, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αναρωτιόμαστε πώς μπορεί συνάνθρωποί μας να εργάζονται για τον εργοδότη τους χωρίς εκείνος να τους παρέχει δίκυκλο συντηρημένο και ασφαλισμένο, χωρίς να τους πληρώνει τη βενζίνη για το χρόνο που τους απασχολεί, χωρίς να τους παρέχει ούτε καν κράνος! Πώς μπορεί να εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες χωρίς το επάγγελμά τους να εντάσσεται στα βαρεά και ανθυγιεινά, παρά το ότι είναι όλη την ημέρα στο δρόμο!!

Επειδή τίποτα από όλα αυτά δεν δεχόμαστε για κανέναν άνθρωπο, τα καταγγέλλουμε μαζί τους και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στην Απεργία που έχουν εξαγγείλει για τις 11 Απρίλη 2019.

Γιατί πράγματι, ο αγώνας τους δεν αφορά μόνο τους οδηγούς δίκυκλου
Αφορά όλους τους εργαζόμενους! Αφορά όλους μας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου