Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Καθορισμός τρόπου συγκρότησης Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων




 Καθορισμός τρόπου συγκρότησης Ειδικών Εκλογικών Συνεργείων


Με αφορμή τις επικείμενες Ευρωεκλογές – Δημοτικές - Περιφερειακές εκλογές  θεωρούμε ότι η επιλογή των υπαλλήλων που θα συγκροτήσουν τα ειδικά εκλογικά συνεργεία, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί με ανοιχτές διαφανείς διαδικασίες, προσβάσιμες σε όλους τους υπαλλήλους.
Σε μια περίοδο που τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί, είναι επιβεβλημένο να αναπτύσσονται πολιτικές που προωθούν την ισότιμη αντιμετώπιση των συναδέλφων έχοντας ως πλαίσιο αναφοράς το πνεύμα που έθετε το άρθρο 26 του ν.4024/2011 που αφορά την «Συγκρότηση συλλογικών οργάνων της διοίκησης και τον ορισμό των μελών τους με κλήρωση».
Προτείνουμε τη λήψη σχετικής απόφασης ώστε να ζητηθεί άμεσα από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα αφορά την συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων με αποζημίωση, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά την προπαρασκευή και διεξαγωγή των επικείμενων εκλογών, εκτός του διπλασιασμού του μέγιστου αριθμού των απασχολούμενων, που αποτελεί και αίτημα της Ομοσπονδίας μας (ΟΣΥΑΠΕ), να καθορίζεται και ο τρόπος επιλογής των υπαλλήλων
Η επιλογή των υπαλλήλων που θα συγκροτούν τα εκλογικά συνεργεία θα πρέπει να προκύπτει κατόπιν  κλήρωσης από ενιαίο κατάλογο στον οποίο θα συμπεριλαμβάνεται το σύνολο των υπαλλήλων, εξαιρουμένων όσων λόγω ειδικότητας ή θέσης απαιτείται από τη σχετική ΚΥΑ να συμμετέχουν απαραίτητα σε αυτά. Στον εν λόγω κατάλογο θα προστίθενται και οι νέοι κάθε φορά υπάλληλοι. Κάθε υπάλληλος που επιλέγεται για εκλογικό συνεργείο θα εξαιρείται από τον ενιαίο κατάλογο, μέχρι αυτός να εξαντληθεί.


ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις Ελλάδας

για επικοινωνία:

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Π.Ε. Ηλείας
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Π.Ε. Δράμας
ΙΩΑΚΕΙΜΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Περιφέρεια Αττικής
ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Π.Ε. Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου