Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Ενεργοποίηση του άρθρου 2 παρ. 3 της Σ.Σ.Ε. ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ



Ημερομηνία: 17-6-2019


Προς:
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

 


Ενεργοποίηση του άρθρου 2 παρ. 3 της Σ.Σ.Ε.

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ



Με την από 20-06-2018 Ε.Σ.Σ.Ε που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2358/Β και αφορά τους όρους και τις συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων με σχέση εργασίας Δημοσίου Δικαίου των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Β' Βαθμού και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών (καθώς και στην αντίστοιχη Σ.Σ.Ε. για τους συναδέλφους ΙΔΑΧ). Στο άρθρο 2 παρ. 3 της Σ.Σ.Ε. αναφέρει:



«Οι Περιφέρειες σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) ή άλλους δημόσιους φορείς και τους οικείους Συλλόγους Υπαλλήλων δημιουργούν μηχανισμό διάγνωσης και παρακολούθησης εκπαιδευτικών αναγκών και μηχανισμό παρακολούθησης της πιστοποίησης της επιμόρφωσης των υπαλλήλων. Καταρτίζουν προγράμματα επιμόρφωσης των υπαλλήλων, σύμφωνα με τις προκύπτουσες εκπαιδευτικές ανάγκες, με στόχο να διασφαλίζεται η συμμετοχή κάθε υπαλλήλου σε τουλάχιστον δύο επιμορφωτικές δραστηριότητες κατ' έτος»



Με δεδομένο αφενός ότι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας αποτελούν κατάκτηση για τους εργαζομένους, που τα  συνδικαλιστικά όργανα υποχρεούνται να διαφυλάξουν στο σύνολο των όρων τους και αφετέρου η επιτακτική ανάγκη για επιμόρφωση των συναδέλφων στην περιοχή που διαμένουν και εργάζονται,  καλούμε το ΔΣ της ΟΣΥΑΠΕ να αναλάβει άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου όρου της Ε.Σ.Σ.Ε. & Σ.Σ.Ε., λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών (περιορισμένος αριθμός υπαλλήλων, προβλήματα μετακίνησης από και προς την έδρα κλπ)



Για την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις Ελλάδας



ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Π.Ε. Ηλείας
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Π.Ε. Δράμας
ΙΩΑΚΕΙΜΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Περιφέρεια Αττικής
ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Π.Ε. Κυκλάδων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου