Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Έκδοση Κ.Υ.Α. για την συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων


Ημερομηνία: 6-6-2019


Προς:
Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.

 

Έκδοση Κ.Υ.Α. για την συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων


Ενόψει των Εθνικών Εκλογών που έχουν προγραμματισθεί, κρίνεται απαραίτητο η άμεση αποστολή εγγράφου στο αρμόδιο Υπουργείο που θα αφορά την δημοσίευση της απαιτούμενης ΚΥΑ περί καθορισμού του αριθμού των συμμετεχόντων στα εκλογικά συνεργία, παράλληλα με την αποστολή του εκλογικού υλικού, τον καθορισμό του τρόπου επιλογής και τον διπλασιασμό των συμμετεχόντων συναδέλφων.
Παράλληλα θεωρούμε ότι θα πρέπει να ζητηθεί και συνάντηση με το αρμόδιο Υπουργείο για την ικανοποίηση του αιτήματός μας.
Παρακαλούμε τα μέλη του Δ.Σ. να εγκρίνουν την πρότασή μας, αναπόσπαστο μέρος της οποίας αποτελεί το συνημμένο σχέδιο εγγράφου.



Για την ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
στις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις Ελλάδας

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Π.Ε. Ηλείας
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Π.Ε. Δράμας
ΙΩΑΚΕΙΜΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Περιφέρεια Αττικής
ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Μέλος   Γ.Σ. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
Π.Ε. Κυκλάδων





ΣΧΕΔΙΟ

   Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος
www.osyape.gr

Αθήνα  ____/6/2019
Αριθμ. Πρωτ.:___


ΘΕΜΑ :
Έκδοση Κ.Υ.Α. για την συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων

Ενόψει των Εθνικών Εκλογών που έχουν προγραμματισθεί, κρίνεται απαραίτητο για την έγκαιρη και ομαλή συστηματοποίηση των ενεργειών και εργασιών που απαιτούνται για την προπαρασκευή τους η απαιτούμενη Κ.Υ.Α. που αφορά τον αριθμό των συμμετεχόντων στα ειδικά εκλογικά συνεργεία να εκδοθεί και να δημοσιευθεί  έγκαιρα στο ΦΕΚ και ταυτόχρονα με την αποστολή του εκλογικού υλικού και όχι λίγες μέρες πριν τις εκλογές, όπως έγινε στις πρόσφατες αυτόδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου (12 ημέρες πριν).
Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται το απαράδεκτο φαινόμενο της άνισης παροχής απασχόλησης, όπου ορισμένοι συνάδελφοι απασχολούνται από την αρχή της αποστολής του εκλογικού υλικού, ενώ οι υπόλοιποι μετά την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α., δημιουργώντας συνθήκες άνισης παροχής εξοντωτικής υπερεργασίας.
Επίσης στην Κ.Υ.Α. θα πρέπει να καθορίζεται ο τρόπος επιλογής των συναδέλφων που θα μετέχουν στα ειδικά εκλογικά συνεργεία, ο οποίος θα πρέπει να πραγματοποιείται με όρους διαφάνειας, με διαδικασίες ανοικτές και προσβάσιμες από όλους, ώστε να τεθούν   τα θεμέλια ενός νέου υποδείγματος διοίκησης, μακριά από τις πρακτικές αδιαφάνειας, ευνοιοκρατίας και καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος.
Σας καλούμε η επιλογή των συναδέλφων για τη συγκρότηση των ειδικών εκλογικών συνεργείων για τις Εθνικές Εκλογές 2019 να πραγματοποιηθεί με κλήρωση από κατάλογο, στον οποίο θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχει το σύνολο των συναδέλφων, εξαιρουμένων προφανώς αυτών που λόγω της συγκεκριμένης υπηρεσιακής τους ιδιότητας (ex officio) κρίνονται απαραίτητοι για τη διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας, οι οποίοι όμως δεν θα μπορούν να ξεπερνούν το 30% και έως 100 άτομα. Στον εν λόγω κατάλογο θα προστίθενται και οι νέοι κάθε φορά υπάλληλοι. Κάθε υπάλληλος που επιλέγεται για εκλογικό συνεργείο θα εξαιρείται από τον ενιαίο κατάλογο, μέχρι αυτός να εξαντληθεί.
Με τον τρόπο αυτό θα καθιερωθεί για πρώτη φορά μια αδιάβλητη, ισότιμη και διαφανής διαδικασία συγκρότησης των εκλογικών συνεργείων, η οποία αποκλείει τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» και τη συμμετοχή «ημέτερων» ευνοημένων. 
Τέλος σας επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά το πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας για διπλασιασμό του μέγιστου αριθμό των απασχολούμενων στα ειδικά εκλογικά συνεργεία και σας καλούμε να κάνετε δεκτό το σύνολο των προτάσεων μας.

Για το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου